Hello vsi👋
Danes pisšem drugi dan vloga torej #blog2,
zadnjič sem vam pozabila povedat, da bom pisala vsak drugi dan😃
Torej danes ste hoteli, da napišem nekaj mojih najljubših receptov🧁🥘🥞🍪
Torej tukaj bodo recepti👇👇
♡Kruh brez kvasa🍞🥪🥖
Kruh ostane svež še tri dni🤞💪
Sestavine:
*200g pirine moke🤞
*200g bele moke🤞
*300ml navadnega tekočega jogurta🍶
*150ml gazirane vode🥛
*2 žlički olivnega olja🥄🥄
*2 žlički sode bikarbone ali pecilnega praška🥄🥄
*1 žlička soli🥄
Postopek:
*V posodi zmešamo (kar s kuhalnico) pirino moko, navaden jogurt, radensko, olivno olje, sodo bikarbono in sol. Nikar se ne ustrašite, saj je masa precej lepljiva in taka tudi ostane, ko jo damo peči.😃
*Pekač obložimo s peki papirjem in nanj stresemo maso. Maso dobro poravnamo, da bo čim bolj enakomerno zrasla.🤞🤞💪
*Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj Celzija, nato vanjo položimo pekač in pečemo 30 minut, nato pa temperaturo znižamo na 180 stopinj in pečemo še 20 minut.⏳⏳⏰
♡Jogurtove miške🐁🐀
Recept se pripravi zelo hitro⏰
Sestavine:
*1 jajce🥚
*1 žlička ruma🍾
*180g trdega jogurta (en lonček)😃
*1 žlička limonine lupinice🍋🍋
*60 g sladkorja v prahu🤫
*200g bele moke🤭
*1 ščepec soli👌
*0,5 vrečke pecilnega praška🤞
Postopek:
*V skledi z električnim mešalnikom zmešamo jajce, rum, limonino lupinico in jogurt. Nato dodamo sladkor v prahu, moko, sol in pecilni prašek ter vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko testo brez grudic. Pustimo, da testo počiva 30 minut.⏰👌
*V večjem loncu segrejemo olje na 180 ºC⏳👌
*Vzamemo jušno žlico in jo za nekaj sekund potopimo v segreto olje. Z žlico nato zajamemo testo in ga položimo v olje. Z naoljene žlice bo testo zlahka samo zdrselo. Miške v olju cvremo postopoma. Ko se zlato rjavo ocvrejo na eni strani, jih obrnemo in ocvremo še na drugi strani. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa.
♡Puhaste ameriške palačinke💜
Sestavine:
*140g bele moke👌
*1 žlička pecilnega praška🤭
*0,5 žličke soli🥄
*2 žlici skadkorja🤫
*150ml mleka🍶
*2 jajci🥚🥚
*2 žlici masla🥄🥄
Postopek:
*Na kuhalnik pristavimo kozico, v kateri razpustimo maslo. Ko se maslo stopi, kozico odstavimo. V večji skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in rjavi sladkor. V manjši skledi razžvrkljamo jajci z mlekom, nato pa vmešamo še ohlajeno stopljeno maslo. Jajčno mešanico vlijemo v večjo skledo in z metlico dobro premešamo, da dobimo tekoče testo brez grudic. Testo pustimo počivati 30 minut⏰⏳
*Na kuhalnik pristavimo ponev in jo segrejemo. Na segreto ponev položimo košček masla in počakamo, da se stopi. Ponev obračamo, da jo enakomerno namastimo. V ponev vlijemo malo zmesi; če je ponev dovolj velika, vlijemo zmes za dve palačinki. Palačinka mora biti debela nekje okoli pol centimetra in velika okoli 10 centimetrov. Ko se na površini začnejo pojavljati mehurčki, palačinko z lopatico obrnemo. Palačinka zraste do enega centimetra in ko postane zlatorjava, jo preložimo na segret krožnik, ki ga pokrijemo. Postopek ponavljamo toliko časa, dokler nam ne zmanjka testa.👌👌👌👌🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞
Torej to so moji trije najljubši recepti! 🤭👌
Upam, da jih boš uporabil!
Adijo!? 👋👋
njami
OdgovoriIzbrišiJa pa še res🥳😻😺
Izbriši